Som veteran (Juli 2023)

menu

Bilen ikke registreret som veteranbil.

Bilen er over 35 år gammel efter første registrering, men du bruger den dagligt, og til de ting man bruger en bil til. Den vil være underlagt alle de regler der er for biler med en alder under 30 år. Syn hver 2 år. Den eneste forskel er at vægtafgiften automatisk blive reduceret til 25 procent af det tidligere.

Hvad er en veteranbil for staten ?

For at komme under reglerne for veteranbiler skal man selv få registreret bilen som veteran på motorkontoret. Den registrering kan man til enhver tid selv trække tilbage.


Næsten alle Fiestaer mark 1 og mark2 er idag over 35 år gamle, (Den sidste mark2 fra 1989 bliver 35 år i 2024), og kan derfor registreres som veteranbil.35 år gammel: 

Når den bliver 35 år vil vægtafgiften automatisk blive reduceret til 25 procent af det tidligere. 

Hvis bilen ikke allerede er registreret som veteranbil, kan du få bilen registreret som veteranbil på motorkontoret. Registrering kan man til enhver tid selv trække tilbage.

Bilen må kun bruges til lejlighedsvis kørsel. Bilen skal kun til syn hver 8 år efter at den har nået en alder på 35 år.

Forsikring:
Hvis man forsikrer sit køretøj som et veterankøretøj har forsikringsselskaberne en del krav til køretøjet og dens brug. Om hvor meget køretøjet skal være i original stand, og der er kraftige begrænsninger der skal være i brugen af bilen (f.eks. max 6000 km pr.år.).
Til gengæld er forsikringerne billige, også en kaskoforsikring. Forhør dig hos flere forsikringsselskaber, og mange veteranklubber har rabat aftaler med dem.