Elbagrude

menu

Fejl
Fejl findes nemmest når der er dug eller is på bagruden, og fejlene mærkes op på ruden med en tush, så de kan findes når ruden er gennemsigtig.

total billed bagrude

1.
Hvis elbagruden overhoved ikke virker:
Mål om der er 12 volts spænding mellem ledningerne på højre og venstre side at bagruden.
Hvis det ikke er tilfældet er det højst sansynlig en af ledningerne der er knækker, som går fra chassiet til bagsmækken øverst til venster. Ledningerne ligger indeni i en gummi slange. Lod ledningen sammen igen, men sæt et stykke forlænger ledning imellem så der ikke er en lodning, hvor den går igennem gummislangen.
Ellers kan fejlen ligge i kontakten på instrumentbrædtet.


2. En varmetråd virker ikke.
Der er et eller flere brud på tråden. Varmetråden vil ikke opvarme ruden i hele trådens vandrette længde.


fejl bagrude3. Dårlig forbindelse.Varmetråden har en skade men er ikke brudt. Når ruden varmes op vil brudstedet tø op først, derefter resten af varmetråden.

Fejl bagrude
4. Dårlig forbindelse efter reparation.
Reparationen af varmetråden har sluppet kontakten med ruden.
Varmetråden tør op, før hvor der er repareret.

5. For god forbindelse.
Hvis
reparationen af varmetråden, er lavet for bred i forhold til varmetråden, vil reparationsstedet tø op først, derefter resten af varmetråden.


Reparation
forstørelsesglas
lup
Hvis det ikke lige er til at se hvor forbindelserne i varmetrådene er knækket. Så tag en god lup, f.eks en frimærkelup (billed). Følg varmetråden hele hele længden og marker hvor der er brud, hvis det ikke kan ses, så marker hvor tråden er dårligst. Det kan hjælpe at tape et stykke hvidt papir på den anden side af bagruden, og eventuelt lyse på papiret. Det burde ikke være vanskeligt at finde et brud. Man kan ikke  finde brudet ved at måle med et måleapparat.
ledelakReparaturlak. Rækker langt og kan holde sig i flasken.

Kan købes hos T.Hansen. Lakken hedder 3863 Loctite Circuit+. Pris 2013 - 169,00 kr.


brud

Marker tydeligt på begge sider at tråden.
brud

Sæt et stykker isolerbånd (gerne farvet) på hver side af tråden. så tæt på som muligt, uden at ramme tråden. Brug forsigtigt noget fint ståluld, hvor der skal repareres. Tråden skal kun have lidt med stålulden, for at lakken bedre hæfter. Tør området med en fedtfjernende væske f.eks cellulosefortynder. Ståluld er belagt ned en hinder der beskytter den mod at ruste og det skal væk.pensling
Påfør lakken, den tørrer hurtigt.

færdigt resultatDet færdige resultat.