Sikkerhedssele

menu
Sikkerhedsselerne er lige så vigtige som bremserne, og hvis du ikke er sikker på hvordan det virker, og hvad det er du laver, så brug en anden sikkerhedssele der virker. Det er ikke nok hvis sikkerhedsselen måske virker. Der findes en spray man sprøjter på selen, og som indeholder silikone, det gør at selen nemmere kan rulle ind.
sikkerhedssele sikkerhedssele
Sikkerhedsselen findes i lidt forskellige typer. Den gamle type er nittet sammen. Den nye er skruet sammen med små skruer med ovale hoveder, der kræver en speciel nøgle for at blive skilt ad. Princippet i sikkerhedsselerne er ens. I den smalle side sidder fjederen, og i den tykke låsen, der udløses ved sammenstød.
sikkerhedssele sikkerhedssele
Selen skal passe til den side hvor den skal sidde (højre/venstre). Ligeledes om den sidder foran eller bag i bilen. Højre/venstrer side har noget at gøre med at låsen i selen skal kunne virke. For/bag har forskellig montering for enden af seleremmen. Billed af sikkerhedsselen bagerst højre side. Bagerste seler på MKI og MKII kan byttes indbyrdes, det gælder ikke de foreste seler p.g.a. beslagene i bunden.

Man kan ikke spænde fjederen op ligesom på en plæneklipper. Hvis man spænder den op kan man ikke trække selen helt ud, og da fjederen er slap hjælper det ikke. Alternativ, man tager en fjeder fra en der er ”frisk” f.eks fra højre side af bilen og sætter den i.