Som veteran

menu

Som veteranbil:

For at en Fiesta kan blive betragtet som en veteranbil overfor staten skal den have en alder der er mindst 30 år fra første indregistrering.

Det betyder at de første Fiestaér som vil blive opfattet som veteran, er årgang 1976 der er 30 år i 2006 og den sidste mark2 fra 1989 i år 2019.

Når den bliver 35 år vil vægtafgiften automatisk blive reduceret til 25 procent af det tidligere. Du må stadig bruge bilen til daglig kørsel, og hvad du ellers (lovligt) bruger den til. 

Du kan også derefter få bilen registreret som veteranbil på motorkontoret, så skal du kun til syn når køretøjet er 35 år gammel, og derefter hvert 8 år. Men der er nogle begrænsninger i brugen af et veterankøretøj, det må bla.a. ikke bruges til daglig kørsel. Den registrering kan du fjerne igen, så du kan bruge den i hverdagen, men så skal den synes hver 2 år.

Forsikring:
Hvis man forsikrer sit køretøj som et veterankøretøj har forsikringsselskaberne en del krav til køretøjet og dens brug. Køretøjet skal være i original stand, og der er kraftige begrænsninger i brugen af det (f.eks. max 6000 km pr.år.).
Til gengæld er forsikringerne billige også en kaskoforsikring. Forhør dig hos flere forsikringsselskaber, og mange veteranklubber har rabat aftaler med dem.