Elbagrude

menu


forstørelsesglas
Når der er baner i elbagruden der ikke fjerner dug på indersiden, eller sne og dug på ydersiden, er det sjældent et stort problem at reparere.
 
Hvis elbagruden overhoved ikke virker, er det højst sansynlig en af ledningerne der er knækker, som går fra chassiet til bagsmækken øverst til venster. Ledningerne ligger indeni i en gummi slange. Lod ledningen sammen igen men sæt et stykke ledning imellem så der ikke er en lodning hvor den går igennem gummislangen.

Hvis enkelte af varmetrådene ikke virker, kan det dog være at de virker på et punkt på tråden, der hvor den er brudt. Tråden giver lidt strøm, og p.g.a den dårlige forbindels opstår varme lige der. Afmærk stedet med en tus.
lup
Hvis det ikke lige er til at se hvor forbindelserne i varmetrådene er knækket. Så tag en god lup, f.eks en frimærkelup (billed). Følg varmetråden hele hele længden og marker hvor der er brud, hvis det ikke kan ses, så marker hvor tråden er dårligst. Det kan hjælpe at tape et stykke hvidt papir på den anden side af bagruden, og eventuelt lyse på papiret. Det burde ikke være vanskeligt at finde et brud. Man kan ikke  finde brudet ved at måle med et måleapparat.
ledelakReparaturlak. Rækker langt og kan holde sig i flasken.

Kan købes hos T.Hansen. Lakken hedder 3863 Loctite Circuit+. Pris 2013 - 169,00 kr.


brud

Marker tydeligt på begge sider at tråden.
brud

Sæt et stykker isolerbånd (gerne farvet) på hver side af tråden. så tæt på som muligt, uden at ramme tråden. Brug forsigtigt noget fint ståluld, hvor der skal repareres. Tråden skal kun have lidt med stålulden, for at lakken bedre hæfter. Tør området med en fedtfjernende væske f.eks cellulosefortynder. Ståluld er belagt ned en hinder der beskytter den mod at ruste og det skal væk.pensling
Påfør lakken, den tørrer hurtigt.

færdigt resultatDet færdige resultat.